عوامل تشدید کننده پسوریازیس یا بیماری پوستی صدف
راهنمای واکسیناسیون کرونا در بیماریهای پوستی
علت و درمان عرق زیاد
تزریق ژل برای درمان چروکهای عمیق صورت
کندن بی اختیار موی سر کندن جوش جویدن ناخن
کاشت مو به درد چه کسی میخورد؟
درمان گرگرفتگی با بوتاکس

عوامل تشدید کننده پسوریازیس یا بیماری پوستی صدف

اغلب بیماران مبتلا به پسوریازیس یک روزهایی خوب یعنی بدون ضایعات پوستی یا با ضایعات پوستی کم و گاهی هم با تشدید بیماری مواجه می شوند.
چه عواملی باعث تشدید بیماری پسوریازیس می شوند؟
این عوامل عبارتند از
عفونت
واکنش به برخی از داروها
آسیب به پوست
استرس
آب و هوا
عوامل دیگر (هورمون ها ، سیگار ، مصرف زیاد الکل )

عفونت :
مطالعات علمی نشان داده برخی از عفونتها منجر به تشدید پسوریازیس می شوند. معروف ترین و شایع ترین این عفونتها گلو درد چرکی است. حتی خیلی از مواقع بیماری پسوریازیس به دنبال یک عفونت چرکی استرپتوکوکی گلو آغاز می شود. یا پسوریازیس نواحی چین دار بدن مثل کشاله ران و زیر بغل با عفونت قارچی این نواحی تشدید می شود. عفونت هایی که باعث تشدید پسوریازیس می شوند عبارتند از :
عفونت کاندیدیایی
عفونت با ویروس ایدز
عفونت پوستی بااستافیلوکوک(کورک،جوش...)

عفونت چرکی گلو با استرپتوکوک(شایع ترین عفونت چرکی گلوست)
عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی
درمان عفونت های فوق خیلی مواقع باعث بهبودی پسوریازیس میشود.

واکنش به برخی داروها:
 داروهای ضد مالاریا مانند کلروکین و هیدروسی کلروکین (البته این داروها علاوه بر مالاریا در درمان برخی بیماریهای روماتیسمی و برخی بیماریهای پوستی کاربرد دارد)
 پروپرانولول و آتنولول : این دو داروی ضد فشار خون در برخی از بیماران باعث تشدید بیماری پسوریازیس می شوند.
 کورتون خوراکی : این دارو خطرناک ترین دارو برای بیماران مبتلا به پسوریازیس است. به دنبال مصرف خوراکی این دارو ابتدا بیماری خوب می شود اما سپس به شدت تشدید می شود. وحتی خطر مرگ نیز وجود دارد.
 ایندومتاسین : در برخی از بیماران باعث تشدید پسوریازیس میشود.
 لیتیوم : یک داروی روانپزشکی است . در پنجاه درصد بیمارانی که این دارو را مصرف می کنند بیماری پسوریازیس تشدید می شود.

آسیب پوستی :
معمولا ده تا چهارده روز از یک آسیب پوستی مثل بریدن پوست ، زخمی شدن یا سوختگی به هر دلیلی ضایعات پوستی پسوریازیس در محل آسیب ایجاد می شود. این چیزی است که اغلب بیماران مبتلا به پسوریازیس آن را تجربه کرده اند. به این پدیده فنومن کوبنر می گویند. بیماری های پوستی هم می توانند منجر به فنومن کوبنر شوند. از جمله موارد عامل فنومن کوبنر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

بیماری های پوستی آسیب های پوستی
کورک تزریقات و سوزن زدن به پوست
اگزما و درماتیت گزش حشره
تبخال شیو کردن و تراشیدن موها

ابتلا به گال تاتو کردن
ابتلا به ویتیلیگو آفتاب سوختگی
ابتلا به لیکن پلان بریدن و سوختن پوست
چسب روی پوست
واکسیناسیون

فنومن کوبنر در پنجاه درصد بیماران پسوریازیس دیده می شود. برخی بیماران ممکن است با یک آسیب پوستی دچار فنومن کوبنر شوند و بایک آسیب دیگر دچار فنومن کوبنر نشوند.

استرس :
اگر از بیماران پسوریازیس بپرسیم چه عاملی باعث تشدید بیماری شما می شود ، اکثر آنها پاسخ خواهند داد: استرس
مطالعات علمی نیز به طور دقیق ارتباط استرس و تشدید بیماریپسوریازیس را نشان داده اند.
از طرف دیگر وجود بیماری پسوریازیس به خودی خود برای فرد مبتلا ایجاد استرس می کند. وجود لکه های پوستی پسوریازیس فرد را در مواجهه با اطرافیان حتی همسر و فرزندان دچار استرس می کند. وقتی بیماری پسوریازیسکف دست و پا را درگیر می کند ، بیماری بسیار سخت و آزار دهنده می شود.

زیرا فرد مبتلا از انجام کارهای روزانه خود باز می ماند. و این خود سطح استرس را در فرد مبتلا افزایش می دهد.
از طرف دیگر انجام درمان های پسوریازیس نیز استرس زا است. از یک طرف وقت گیر بودن و از طرف دیگر هزینه بر بودن درمان ها برای بیمارها ایجاد استرس می کند.
در این شرایط پیدا کردن روشهایی برای کم کردن و کنترل استرس اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانیم روشهای واقعی ومؤثر برای کسب آرامش و کاهش استرس و جود دارد. ما می توانیم با استفاده از این روشها و کم کردن استرس توانایی خود را برای مواجهه با مشکلات پیش رویمان افزایش دهیم.

از جمله روشهای مقابله با استرس می توان به توجه به آموزه های مذهبی ، یوگا ، ورزش ، مطالعه ، موسیقی و..... اشاره کرد.
و اما یک روش بسیار مؤثر و کارآمد در مقابله با استرس استفاده از دارو است. باید بدانیم هیچ اشکالی ندارد در شرایط سخت با کمک با مشاوره پزشک برای کوتاه مدت از داروهای آرام بخش استفاده کرد.

آب و هوا:
زمستان بدترین فصل برای بیماران مبتلابه پسوریازیساست. مطالعات مختلف نشان داده فصل سرما و زمستان منجر به تشدید و فصل گرما و آفتاب منجر به بهبودی پسوریازیس میشود. در زمستان رطوبت هوا کاهش می یابد و این منجر به تشدید خشکی پوست می شود. در این فصل باید از مرطوب کننده ها بیشتر استفاده کرد. و همچنین در داخل خانه از دستگاه بخور استفاده نمود.

عوامل متفرقه تشدید کننده پسوریازیس:
از جمله عوامل دیگر تشدید کننده پسوریازیس می توان به سیگار ، هورمون ها و مصرف بیش از اندازه مشروبات الکلی اشاره کرد.اثر هورمون ها روی بیماری پسوریازیس به طور دقیق شناخته شده نیست. مثلا گاهی اولین لکه های پوستی پسوریازیس به دنبال تغییرات هورمونی سن بلوغ ایجاد می شود.
ترک سیگار به طور مشخصی به کاهش ضایعات پسوریازیس کمک می کند.

مصرف بیش از اندازه مشروبات الکلی به طور مشخصی منجر به تشدید پسوریازیسمی شود.
اگر چه درمان قطعی و قاطع برای بیماری پسوریازیس وجود ندارد ، اما با درمان های فعلی و توجه به عوامل تشدید کننده می توانیم نسبت روزهای خوب را به روزهای بد افزایش دهیم. روزهای خوب روزهایی است که بیمار مبتلا دارای کمترین لکه های پوستی ، کمترین خارش ، و بالاترین خلق و خو است.


آدرس مطب : تهران بلوار مرزداران روبروی قنادی ماه بانو پلاک 184 ساختمان ایمان طبقه چهارم شرقی واحد 17
تلفن : 44266077 - 021

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید




نظرات کاربران درباره این مطلب :

مرتضی قاسمی [ 1394-08-30 ]
با سلام و تشکر از مطالب سایت و دوستان من حدود 26 ساله گرفتار این بیماریم و به نظر من هیچی بهتر از اعصاب آرام بهتون کمک نمیکنه ولی یه مطلب دیدم تو یه سایت که یه نفر با گیاهخواری کاملا مریضی از بین برده بود

شهرام [ 1394-08-26 ]
ممنونم از راهنمای هاتون

نسترن [ 1394-07-08 ]
سلام من الان 25 سال هستش که مبتلا به این بیماری هستم، داشتن آعصابی آرام و روزی بدون استرس خیلی بهتون کمک میکنه، ولی مصرف کلسیم،زینک،روی،آهن و سبزیجات و میوه های قرمز رنگ خیلی به این بیماری کمک میکنه. توی این چند سال نتونستم کنترلش کنم که خوب بشم ولی لز زمانی که دانشگاه قبول شدم به اوجش رسید و تا الان 34 سالمه درگیرم

naser [ 1394-05-09 ]
من تازه متوجه این بیماری شدم و بنظرم عامل اصلی اون استرس وفشارهای عصبی هست .این مدت تحت فشار عصبی شدید بودم و دیدم اول کف دستها و بعد کف پاهام تاول زد بنظرم بهترین درمانش تغذیه سالم و پاستوریزه زندگی کردن و مهمتر از همه آرامش در زندگیه.

نفس دخت شیراز [ 1394-04-17 ]
سلام دوستای گلم من 7 ساله به این بیماری مبتلام یه جورایی باهم رفیقیم بی خیال روزگار خودمونو عشقه مهم اینکه دلمون شاده به امید بهبود هموووووون ان شا الله

askr [ 1394-04-12 ]
برادرمن سالهابه بیماری صدف دچاربودوهردارویی استفاده میکردیک مدت خوب بوددوباره بدن به آن دارومقاوم میشدویاپمادهاپوست بدن رانازک میکردتااین که اورابه یزدبردم دریزدتمام دکترهای یزدفقطاسم یک دکترراگفتندکه می توانداین مریضی راکنترل کند پیش ان دکتررفتیم این دکترهیچ پمادی ندادفقط قرصی دادکه معمولن افرادی که پیوندکلیه انجام داده اند میخورندانهم100ان ازنوع خارجی ان یک مقدارگران است چون مال بیماران خاصه واین بیماری جزبیماریهای خاص نیست الان این بیماری کنترل شده واثری ازان نیست

فرزاد [ 1394-02-19 ]
متشکرم از ساييتون . من هم يه 12 سالي هست که مبتلا هستم . تا به حال فکر ميکردم که خيلي کم مبتلا هستند اما حالا که فهميدم افراد زيادي دارند اعتماد به نفسم بالا ميرود البته براي شفايشان نيز دعا ميکنم. التماس دعا.

حسین [ 1393-12-17 ]
من تازه متوجه این بیماری شدم ممنون از اطلاعاتی ک در اختیارمون گذاشتید تصمیم دارم قلیونو ترک کنم برام دعا کنید لطفا

بیمار [ 1393-12-17 ]
آره منم دارم خاکشیر هر صبح یک لیوان -قبل از صبحانه یک استکان آب جوش -عرق شاه تره -کیالک-بید کاسنی همه خوبه انشالله شفا دست خداست

مرجان [ 1393-12-08 ]
سلام مطالبتون عالی بود . من چند روز که فهمیدم ابن بیماری و دارم . 15 ساله دکترها فکر کردن اگزما دارم . تا اینکه یه دکتر گیاهی تشخیص داد و یه رژیم گیاه خواری به من داده . ایشاا... که نتیجه بگیرم .

رز [ 1393-11-24 ]
من الان ده ساله دارم کل بدنمه حتی سر،همه چیو امتحان کردم اما آروم نشد

ابوالفضل [ 1393-11-19 ]
سلام بچه ها اول از سایت خوبتون تشکر میکنم ، از اینکه راهی رو پیدا کردین برای درمان این بیماری بسیار جای تشکر و امیدواری رو داره،همونطور که قبلا هم گفتم منم چند سال پیش دچار این بیماریه وحشتناک شده بودم که خوشبختانه به کمک یه خانوم که به روش سنتی و با داروهای گیاهی بهم دارو تجویز کردن الان در سلامت کامل به سر میبرم . اگه دوست داشتین میتونم بخاطر رضای خدا این خدمت رو بهتون بکنم و شما رو همه جوره راهنمایی کنم . شماره تماس منم این شمارست 09199603245

ابوالفضل [ 1393-10-27 ]
با سلام خدمت دوستان من چند سال با این بیماری درگیر بودم تازه یادم افتاد به اینجا بیام همه جا دنبال درمان رفتم اما نشد که نشد.که آخر با 1روش سنتی توسط 1خانم روستایی کاملا درمان شدم.دوستان عزیز میتونن در صورت نیاز تماس بگیرن.09199603245در ضمن بگم که من از نوع کلی مریض بودم یعنی کل بدنم اونجوری بود نه 1قسمت از بدنم.فقط صورتم نبود.فقط لطفا شب آخر وقت زنگ نزنید.امیدوارم همتون بزودی خوب شین.

امیر از بوشهر [ 1393-10-09 ]
سلام به همه ی دوستان من نزدیک به یک سال این بیماری رو داشتم.بعد از رفتن به هر دکتر و دارو گیاهی بلاخره داخل بوشهر یه دکتر پیدا کردم که خوب خوب شدم..لطفا برید و از دست این بیماری راحت بشین.اینم ادرس.بوشهر خیابان سنگی.داروخانه ی حکیم.دکتر رزم جو.ساعت کار از 6 شب تا 11 شب

مریم [ 1393-09-08 ]
من تازه متوجه شدم این بیماریرو دارم بعد از این که کک پامو نیش زد تمامه مچ پامو گرفت ... الان تحت درمانم اما از زمستون وحشت دارم چون پوستم خیلی خشک میشه...

maryam [ 1393-06-29 ]
ممنون از اطلاعات مفیدتون.همچنان منتظر مطلب های مفیدتون هستیم

mahdi [ 1393-03-20 ]
درودخدا برشما من حدود32 سال این بیماری رو دارم و باهاش کنار امدم البته حدود 70 درصد بدنم را گرفتار کرده نمیدونم یک ماه بیش یکی از دوستان بهم گفت خواکشیر بخوربرای یوبوستت خوبه خوردم ولی نمیدونم از خاکشیر هست یا دلیل دیگه ای داره الان حدود 80 درصد بیماری اروم شده شما هم امتحان کنید انشالله جواب بگیرید

رحیم [ 1393-02-27 ]
تمام حرفای شما درست و متین و بجاست .من الان دقیقا 10سال است که گرفتار این بیماری هستم و با استفاده این روش شما خدا را شکر دارم نتیجه میگیرم

زهرا هاشمی [ 1392-12-12 ]
با سلام واحترام مطلب شما را برای من خیلی مفید بود که با اجازه شما لینک کردم. ممنونم

لوتوس [ 1392-11-29 ]
سلام من 4 ساله این بیماریو دارم 8 تا دکتر عوض کردم همه داروها و پمادها رو زدم ولی اندکی بهبود پیدا نکردم حتی داروهای گیاهی طب سنتی رو هم امتحان کردم ،دگ نا امید شدم خسته شدم از نگها های اطرافیانم ،هیچکس طرفم نمیاد فکر میکنن بیماریم مسریه این بیماری درمان نداره

فاطیما [ 1392-09-09 ]
Alii buood

فهیمه [ 1392-09-03 ]
همسر من بیماری صدف داشت که با هیچکدوم از دارو ها معالجه نشد در نهایت من تو سایت دارو ها با بتامتازون آشنا شدم که با مصرف پماد بتامتازون بیماری بهبود پیدا کرد امتحان کنید

علیرضا برغمدی [ 1392-07-30 ]
مطالب بسیار جالب وقابل استفاده بود سپا سگزارم.

سمیرا [ 1392-01-24 ]
با سلام بسیار مطلب مفیدتان و اینکه تعلم خودتون رو برای استفاده دیگران در دسترس عموم قرار میدهید متشکرم من به این بیماری البته به صورت بسیار ضعیف دچار میشوم و فقط وقتی الکل مصرف میکنم که بعد از یک روز یا 2 روز خوب میشه و دقیقا وقت عصبی یا استرسی میشم دوباره مثل کهیر میریزه بیرون و میخاره

ندا دولتخواه [ 1392-01-12 ]
نیاز به کمک دارم

مرتضی [ 1391-12-18 ]
سلام به جان پدر و مادرم این بیماری رو میشه از بین برد!!!!!!!!!! فقط و فقط نباید غذا بخورید همین.. من بخدا این کارو کردم الان خوب خوبم شدم بجاش باید چیز های سالم بخورید مثل سبزیجات و میوه ها و آجیل و پسته نباید چیز های چرب بخورید من همین کارو کردم و بیماریم از بین رفت میخواید شما هم امتحان کنید

كيوان [ 1391-11-21 ]
مطالب بسيار مفيد بود

as [ 1391-09-25 ]
خيلي خيلي متشكرم واقعا عالي بود 20

رقیه امیری [ 1391-09-19 ]
وب سایت خوب و قابل اعتمادی هست با توجه به اینکه از نظر علمی جناب آقای دکتر انسان فرهیخته و با دانشی هستند. اطلاعات علمی بسیار خوبی ارائه میشه تو این وبسایت.

رقیه امیری [ 1391-09-19 ]
با سلام خدمت آقای دکتر من بیمار سابق و تقریباً فعلی شما هستم و تازه با وبسایت شما آشنا شدم. از اینکه این اتفاق میمون افتاده بسیار خوشحالم.

yasi [ 1390-11-18 ]
ba salam kash daro in bimari ro migoftid chi hast mammnon misham agar emil konid raro va estefade az daro ro vasi man felan bye

نیما [ 1390-07-06 ]
جناب آقای دکتر شیزرپور با سلام اخیرا فردی به نام مجید سایتی را راه اندازی کرده است که در آن افراد به بحث و تبادل نظر می پردازند که هیچگدام جنبه علمی نداشته و فقط براساس تجربه است و همه را از مراجعه به دکتر و متخصصین پوست باز می دارد لذا از شما تقاضا دارم مراتب را سریعا اطلاع دهید

مجید [ 1389-10-04 ]
لطفا این وبلاگ را مشاهده کنید در حدود 40 تا 50 نفر هستند که پسوریازیس دارند

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :